Turkuvazın Keşfedildiği Yer Fethiye

TURKUVAZIN KEŞFEDİLDİĞİ YER – FETHİYE

Mavinin en güzel tonu gelip Fethiye’de Ölüdeniz’e konmuş, adı da turkuvaz olmuş. Tarifi kelimelere sığmayacak doğal bir güzelliğe sahip olan Fethiye tarih, kültür, plaj, su sporları, Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütü alanı, en iyi koyları ile bir tatil için her şey mevcut olduğundan birkaç günde dolaşmak pek mümkün olmayabilir. Gezmeye gölgeli daracık sokakları ile çarşısı içinden başlayabilir, ardından Antik çağa dayanan tarihe kalıntıları gezerek tanıklık edebilirsiniz. Çevredeki güzellikleri görmek, bulunduğunuz bölgedeki plajla kendinizi sınırlamak istemiyorsanız dolaşabileceğiniz epeyce yer bulacaksınız. En çok tanınan plajlar Çalış ve Karagözler plajlarına gidebilir, Fethiye Körfezi’nin batı ve kuzey batı yönünde sıralanmış adalarına ve büyülü Ölüdeniz’e tekne gezisi alabilirsiniz. Biraz daha değişik bir tatil tercih ederseniz, Dünya’nın sayılı güzel manzaralarından birine sahip Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu’na gidebilirsiniz. Tarihi Likya Yolu üzerinde bulunan Kelebekler Vadisi’nin hemen yanındaki Kabak Koyu çam, ardıç, salkım ağaçlarıyla kaplı derin bir vadi. Vadinin mavi ile yeşili buluşturan muhteşem özelliği ile her köşesinden farklı bir cenneti keşfediyorsunuz. Biraz zahmetli bir tırmanıştan sonra da ağaçlarını milyarlarca kelebeğin örttüğü eşsiz bir manzarayla karşılaşıyorsunuz ki burası da Kelebekler Vadisi ve vadiyi genelde doğa tutkunları ya da kent kaçkınları ziyaret ediyor.  

Biraz adrenalin arayanlar ve Fethiye’ye tepeden bakmak isteyenler Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayabilir, tatillerine büyüleyici bir anı bırakabilirler.

Fethiye’nin sıcağından bunaldığınızda ve ufak bir değişiklik yapmak istediğinizde güneş ışınlarının giremediği kadar dar ve yüksek bir kanyon olan Saklıkent’e gidip buz gibi sularda yürüyün.

Konaklama Seçenekleri:

The Shambala – Faralya

web: http://www.kucukoteller.com.tr/shambala-otel

Sea Valley Bungalows – Kabak

web: http://www.kucukoteller.com.tr/sea-valley-bungalows

Paradise Garden – Ölüdeniz

web: http://www.kucukoteller.com.tr/paradise-garden

Oyster Residence – Öldüdeniz

web: http://www.kucukoteller.com.tr/oyster-residence

Yacht Classic Hotel – Merkez

web: http://www.kucukoteller.com.tr/yacht-classic

Yonca Lodge – Yanıklar 

web: http://www.kucukoteller.com.tr/yonca-lodge

Dikencik Evleri – Yeşilüzüm

web: http://www.kucukoteller.com.tr/dikencik-evleri