23 Nisan tatili için gezi önerileri

Dünyada çocuklara verilen tek bayram olan, Atamızın armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Perşembe gününe denk geliyor. Dolayısıyla cuma günü ve hafta sonunu da sayarsak koskocaman 4 günlük bir bahar tatilimiz oluyor. O zaman plan yapmaya şimdiden başlayalım. 23 Nisan’da nereye gitmeli, ne yapmalı?

• Eğer İstanbul’un dışına çıkmak istemiyorsanız Belgrad Ormanı, Emirgan Korusu gibi doğanın kucağına kaçarak güzel yürüyüşler ve piknikler planlayabilirsiniz.

• Eğer henüz çocuklarınızla tarihi yerleri ve müzeleri gezmediyseniz harika bir fırsat, bu tatil sizin için. Ayasofya’dan Topkapı’ya kadar İstanbul’un önemli müzelerini, tarihi yerlerini ve sarnıçlarını gezebilirsiniz.

• Şehirden biraz uzaklaşmak isteyenler içinse en güzel rota Ağva. Ağva’nın bahar gelmesiyle çiçeklenen, yeşillenen ağaçlarıyla kaplı yürüyüş yolları, denizi ve doğası muhteşem bir stres atma noktası sizin için. Sevgilinizle de çocuklarınızla da gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz.

• İsterseniz biraz daha uzaklara gidebilir Safranbolu’da bulabilirsiniz kendinizi. Safranbolu’nun tarihi atmosferi, dar sokakları baharda tam yürüyüşe uygun. Yöresel yemeklerin tadına doyamayacağınız, yerel eşyalardan sevdiklerinize hediyeler alacağınız bir hafta sonu olacak.

• İsterseniz tarihin izlerini barındıran Bursa da bir feribot kadar uzağınızda. Cumalıkızık; evleri, incecik derenin aktığı sokakları, lezzetli gözlemeleri ve muhteşem mimarisi ile sizi büyüleyecek. Bursa şehir merkezindeki tarihi eserleri görebilir, İskender kebap yedikten sonra kestane şekeri ile ağzınızı tatlandırabilirsiniz.

• Bir diğer yakın rota önerimiz ise artık klasik tatil beldeleri arasında ama hala muhteşem olan Büyükada. Atlayın feribota ve İstanbul’un tüm karmaşasını, gürültüsünü ve kirli havasını geride bırakın. Faytonla adayı turlarken lezzetli dondurmaların keyfini sürün.

* Eğer Güneydoğu - Kapadokya yada Ege veya Akdeniz bölgesi düşünüyorsanız otelleri görmek için bölge isimlerine tıklayın!